Almás süti Detki háztartási keksz alappal

Ki ne szeretné a nagyi fahéj illatú almás pitéjét?  Most egy sütés nélküli változatot ajánlunk azoknak, akik szívesen kipróbálnának valami újat, egyszerűt az almás süti univerzumban.   Készítsük el előző este, hogy a kekszek megpuhuljanak!

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 8 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • másfél citrom leve
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • Detki háztartási keksz,  a tepsi méretétől függően 1-2 csomag
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 200 ml habtejszínHozzávalók:
    • 1 kg alma
    • 8 dl víz
    • 20 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
    • másfél citrom leve
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • Detki háztartási keksz,  a tepsi méretétől függően 1-2 csomag
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 200 ml habtejszín

Elkészítés:

Az almát lereszeljük héjastól, majd 5 dl vízben a cukorral, citromlével és fahéjjal, csipet sóval kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A pudingport 3 dl vízzel elkeverjük, és az almapéphez adva kb. 2 percig tovább főzzük. Egy 20x 25 cm-es tepsit kibélelünk folpackkal, alját kirakjuk keksszel. Erre jön az almatöltelék, majd egy újabb sor keksz.  A vízgőz felett felolvasztott csokoládét forró tejszínnel elegyítjük, majd a süti kekszes tetejére simítjuk.  Éjszakára tegyük a hűtőbe, ahol az ízek összeérnek, a kekszek megpuhulnak, a töltelék és a csokimáz megszilárdul.

 

Scroll to top