Cápa süti Detki Lurkó keksz alappal

Manapság a gyerekek előszeretettel rendeznek maguknak „sorozatnézős” maratonokat, amikor egy-egy filmsorozat darabjait nézik meg egymás után a végtelenségig. Ez a „cápasüti” hangulathoz illő kiegészítője lehet a cápás horrorfilmeknek, de persze bármilyen más zsúr alkalmával is kiváló desszert.

Hozzávalók :

  • főzős vaníliás puding
  • 400 ml tej (a pudinghoz)
  • ízlés szerint cukor a pudinghoz
  • kék ételszínező
  • 200 ml tejszín
  • habfix
  • 1 zacskó Lurkó keksz
  • vaj
  • tejcsoki és fehér csoki a díszítéshez

Elkészítés:

A vaníliás pudingot készre főzzük az útmutatásnak megfelelően, de csak 400 ml tejjel készítjük, mert így sűrűbb lesz. Ha kész, hozzáadjuk az ételszínezőt, majd hagyjuk hűlni. Közben felverjük a tejszínt, és simára keverjük a langyos pudinggal. A kekszet ledaráljuk, vajjal összedolgozzuk, és belenyomkodjuk egy kerek tepsi aljába. Ha nem eléggé formázható, vagy épp törik és szétesik, tegyünk még hozzá vajat. Ha elkészült a kekszes alap, öntsük rá a pudingos keveréket, és tegyük a hűtőbe pihenni. Tálalás előtt egyenként díszítjük a szeleteket, mindegyikre egy cápa kerül: csokoládé cseppek alkothatják a cápák szemeit, fehér csoki szilánkok a fogakat. TIPP: a tejszín felét mascarpone krémsajttal is helyettesíthetjük, tehát 100 ml tejszín, 100 ml mascarpone + a habfix.

 

Scroll to top