Csokihabos finomság Detki Tere-fere kakaós keksz alappal 

Igazi édes-dús nyalánkság a dupla csokikrémes kakaós torta, csupa csoki, tejszín, kakaó és hab – kizárólag nem diétázó csokirajongóknak!

Hozzávalók :

  • 20 dkg kakaós Tere-fere keksz
  • 10 dkg vaj

A csokoládés habhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 tasak habfix
  • 1,5 dl habtejszín

A fehércsokis habhoz:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 tasak habfix
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:

A kakaós kekszet ledaráljuk és a szobahőmérsékletű vajjal összekeverjük. Kicsi, kerek sütőgyűrűt használunk, és sütőformánkat sütőpapírral ki is béleljük, hogy könnyebben ki tudjuk majd szedni. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A habot felverjük, a habfixet hozzáadjuk, majd hozzákanalazzuk a csokoládét, közben robotgéppel verjük tovább. Az alaposan elkevert csokoládés habot egyenletesen elterítjük a kekszes alapon. A másik adag habtejszínt is felverjük, a habfixet beletesszük, a fehércsokit az előzőhöz hasonlóan felolvasztjuk, langyosra hűtjük, összedolgozzuk a felvert habtejszínnel, majd rákanalazzuk a csokis habra és terítjük. 1 órára hűtőbe tesszük. A hab tetejét megszórjuk kakaóporral vagy csokiforgáccsal, és tálalhatjuk.

 

Scroll to top