Fahéjas trüffeltorta Detki Cookies alappal

Igazi klasszikus a csokoládés-tejszínes trüffeltorta, amelyet bármilyen ünnepi vagy hétköznapi alkalomra gyorsan elkészíthetünk.  Külön előnye, hogy a Detki cukormentes Cookies alappal könnyítettünk a recepten. Ugyan nem teljesen cukormentes, de „majdnem”, és könnyen át is variálhatjuk, ha szükséges.

Hozzávalók :

  • 2 csomag Detki Cookies keksz
  • 12 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor

A trüffelhez:

  • 20 dkg csoki
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • őrölt fahéj a tetejére

Elkészítés:

A kekszes alaphoz a vajat, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet, elkeverjük, majd a keveréket sima masszává gyúrjuk. Egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, aztán betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (kb. fél óra). Ezalatt elkészítjük a trüffelt: a tejszínt meglangyosítjuk, a csokit apró darabokra vágjuk, és gőz fölött felolvasztjuk. Mikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a vajat, átkeverjük, míg teljesen el nem olvad benne. Fokozatosan hozzákeverjük a langyos tejszínt, majd megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl. Ha már kihűlt, rásimítjuk a megdermedt kekszes rétegre. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.

 

Scroll to top