FETÁS UBORKA KRÉM

Tudtad? Hivatalosan csak a görög juhtejből készült sajtot lehet fetának nevezni. A sós lében álló, ízes sajtot klasszul kiegészíti az uborka friss íze és a menta, kapor fűszeressége.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes kígyóuborka
  • 2 dl görög joghurt
  • 125 g natúr krémsajt
  • 125 g feta sajt
  • 3 ek frissen facsart citromlé
  • ½ citrom reszelt héja
  • ½ tk só
  • 1 marék menta levél
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 kis csokor kapor

A tálaláshoz:

  • Kréker
  • Csíkokra vágott zöldségek

Elkészítés:

Az uborkát kettévágjuk, magjait kikaparjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy nagyobb szűrőbe tesszük, megsózzuk és hagyjuk legalább fél órát állni. Ezután alaposan kinyomkodjuk.

Egy keverőtálban simára keverjük a joghurtot, a krémsajtot és a morzsolt fetát. Hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát, a citrom levét és héját, és a finomra aprított zöldfűszereket. Összekeverjük és behűtjük. Tálaláskor megszórjuk egy kevés morzsolt fetával, zöldfűszerekkel és krékerrel, csíkokra vágott zöldségekkel kínáljuk.

Scroll to top