Fűszeres tökös cheesecake
Olyan hatalmas tököket lehet mostanában kapni, hogy sütés után mindig marad meg. Ez nem baj, mert miután belakmároztunk a sült tökből, másnap nagyon jó alapot ad egy új ételhez, például ehhez a sajttortához, aminek az ízét fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel és szerecsendióval alakítottam teljessé.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg Detki Mese keksz étbevonóval
- 12 dkg puha vaj
A töltelékhez:
- 40 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg sült sütőtök
- 6 dkg barna cukor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kis gyömbér lereszelve
- 1 csipet szerecsendió lereszelve
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 dl tejszín habbá verve
- 1 evőkanál habfixáló
Elkészítés:
A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek tortaformába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket, tegyük hűtőbe.
A töltelékhez a tejszín kivételével tegyünk minden hozzávalót egy tálba és botmixerrel dolgozzuk össze. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá és forgassuk bele a tökös krémbe. Simítsuk a keksz alapra és tegyük a hűtőbe kidermedni 4-5 órára.