FŰSZERES TÖKÖS CHEESECAKE

Olyan hatalmas tököket lehet mostanában kapni, hogy sütés után mindig marad meg. Ez nem baj, mert miután belakmároztunk a sült tökből, másnap nagyon jó alapot ad egy új ételhez, például ehhez a sajttortához, aminek az ízét fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel és szerecsendióval alakítottam teljessé.

Hozzávalók :

Az alaphoz:
25 dkg Detki Mese narancsos gyömbéres keksz
12 dkg puha vaj

A töltelékhez:
40 dkg natúr krémsajt
20 dkg sült sütőtök
6 dkg barna cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 kis gyömbér lereszelve
1 csipet szerecsendió lereszelve
1 evőkanál vaníliakivonat
1 dl tejszín habbá verve
1 evőkanál habfixáló

Elkészítés:

A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek torta formába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével, egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket tegyük hűtőbe.
A töltelékhez, a tejszín kivételével tegyünk minden hozzávalót egy tálba és botmixerrel dolgozzuk össze. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá és forgassuk bele a tökös krémbe. Simítsuk a keksz alapra és tegyük a hűtőbe kidermedni 4-5 órára.

Scroll to top