fbpx

Fűszeres tökös cheesecake

Olyan hatalmas tököket lehet mostanában kapni, hogy sütés után mindig marad meg. Ez nem baj, mert miután belakmároztunk a sült tökből, másnap nagyon jó alapot ad egy új ételhez, például ehhez a sajttortához, aminek az ízét fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel és szerecsendióval alakítottam teljessé.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 25 dkg Detki Mese keksz étbevonóval
  • 12 dkg puha vaj

A töltelékhez:

  • 40 dkg natúr krémsajt
  • 20 dkg sült sütőtök
  • 6 dkg barna cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kis gyömbér lereszelve
  • 1 csipet szerecsendió lereszelve
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 dl tejszín habbá verve
  • 1 evőkanál habfixáló

Elkészítés:

A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek tortaformába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket, tegyük hűtőbe.

A töltelékhez a tejszín kivételével tegyünk minden hozzávalót egy tálba és botmixerrel dolgozzuk össze. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá és forgassuk bele a tökös krémbe. Simítsuk a keksz alapra és tegyük a hűtőbe kidermedni 4-5 órára.