KEKSZES CAPPUCCINO PARFÉ

Hozzávalók :

A kekszalaphoz:

  • 50 g vaj
  • 30 g mandula
  • 170 g Detki darált háztartási keksz

 

A parféhoz:

  • 300 g mascarpone
  • 50 ml hideg presszó kávé
  • 50 g porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • 50+25 g magas kakaótartalmú csokoládé (85%)
  • 1 marék mandula
Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. A mandulát finomra vágjuk, az olvasztott vajhoz adjuk a darált háztartási keksszel együtt és alaposan összekeverjük. A vajas morzsát egy sütőpapírral kibélelt szögletes kenyérsütő forma aljára nyomkodjuk.

A kávét lefőzük és kihűtjük. A mascarponét habosra verjük, hozzáadjuk a kávét és ezzel is krémesre keverjük. 25 g csokoládét és a mandulát a díszítéshez finomra aprítjuk.

A tojásfehérjét robotgépben elkezdjük felverni, amikor habosodik, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és fényes habbá verjük. Összeforgatjuk a mascarponés krémmel az előkészített formába töltjük. A mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk. Tálalás előtt a maradék csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A parféra csorgatjuk, majd a felaprított csokoládéval és mandulával díszítjük.

Scroll to top