Klasszikus kókusztekercs Detki darált háztartási keksszel

A kókusztekercs  biztosan dobogós helyen áll , ha a klasszikus kekszes recepteket nézzük! Gyerekkorunk finomsága a mai gyerkőcöket és édességkedvelőket is leveszi a lábáról.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg baracklekvár
  • pici tej
  • 10 dkg porcukor
  • 5 evőkanál holland kakaópor
  • kókuszreszelék a díszítéshez

A töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag főzős vanília puding és 5 dl tej
  • kókuszreszelék igény szerint, 10 - 15 dkg

Elkészítés:

A kekszet keverjük össze a száraz hozzávalókkal, a cukorral, kakaóporral, majd a puha vagy olvasztott vajjal, baracklekvárral. Ha szükséges, tejjel lazítsuk a masszát, ha túl keménynek találjuk. Az a lényeg, hogy a tészta ne törjön, nyújtható legyen! A töltelékhez készítsük el a szokásos módon a pudingot, amelybe kihűlés után keverjük bele a puha vajat és a kókuszreszeléket. A kókuszreszelék mennyisége attól függ, mennyire intenzív kókuszos ízt szeretnénk. Ha kihűlt  a krém, a kekszes masszát  nyújtsuk ki egy kókuszreszelékkel meghintett fólián ujjnyi  vastagra, majd egyenletesen kenjük meg a krémmel és tekerjük fel. Ebben a fóliában tegyük minimum 2 órára a hűtőbe fogyasztás előtt.

 

Scroll to top