Málnás kekszes süti Detki háztartási keksszel

Gyönyörű színek, izgalmas ízek jellemzik ezt a süteményt.

Hozzávalók:

  • 2-3 csomag Detki háztartási keksz
  • 50 dkg málna
  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • marcipán máz (készen vásárolható)
  • 1 dl tej
  • 50- 60 g étkezési keményítő

Elkészítés:

A málnából kiveszünk jó 10 dekányit a díszítéshez. A többit botmixerrel összeturmixoljuk, majd a cukorral 5-10 percig lassú tűzön összefőzzük. A tejben elkeverjük a keményítőt, a málnához öntjük és besűrítjük. Ha kihűlt a málnafőzet, belekeverjük a mascarponét és a tejfölt. A kb. 20 x 25 cm-es tepsit kibéleljük folpackkal, alját kirakjuk keksszel. Erre rásimítjuk a krém felét. Ezután újabb sor keksz, majd a krém másik fele következik. A tetejére marcipán mázat teszünk, elegyengetjük. Málnaszemekkel díszítjük. Egy éjszakán át hűtőben puhul ez az isteni, gyümölcsös, kekszes finomság.

 

Scroll to top