fbpx

Sütés nélküli krémes túrótorta

A tavasz fénypontja, amikor megérkezik az eperszezon! Ezzel a sütés nélküli desszerttel biztosan az asztal köré tudjuk ültetni az egész családot. 🙂

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 70 g vaj
  • 20 dkg zabkeksz (pl. ZabÁlom)
  • 1 citrom frissen reszelt héja

A krémes túróhoz:

  • 50 dkg krémes túró
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3,5 dl habtejszín

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortaforma aljára nyomkodjuk.

A krémes túrót (ha nem ilyet vettünk, a sima túrót sűrű lyukú szitán nyomjuk át, hogy ne legyen darabos) robotgépbe tesszük és a citrom levével, cukorral, vaníliakivonattal habosítjuk. Hozzáadjuk a hideg (!) habtejszínt és habosra verjük, a robotgépet magas fokozaton dolgoztatva. A masszát az előkészített formába kanalazzuk és minimum 6 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk zabkeksz morzsával és eperrel díszítjük.