Sütés nélküli krémes túrótorta
A tavasz fénypontja, amikor megérkezik az eperszezon! Ezzel a sütés nélküli desszerttel biztosan az asztal köré tudjuk ültetni az egész családot. 🙂
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 70 g vaj
- 20 dkg zabkeksz (pl. ZabÁlom)
- 1 citrom frissen reszelt héja
A krémes túróhoz:
- 50 dkg krémes túró
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 15 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 3,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortaforma aljára nyomkodjuk.
A krémes túrót (ha nem ilyet vettünk, a sima túrót sűrű lyukú szitán nyomjuk át, hogy ne legyen darabos) robotgépbe tesszük és a citrom levével, cukorral, vaníliakivonattal habosítjuk. Hozzáadjuk a hideg (!) habtejszínt és habosra verjük, a robotgépet magas fokozaton dolgoztatva. A masszát az előkészített formába kanalazzuk és minimum 6 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk zabkeksz morzsával és eperrel díszítjük.