TÚRÓ RUDI TORTA

Egy klasszikus magyar desszert, tortának elkészítve egyenlő a biztos sikerrel. Ráadásul sütés nélkül készül így nem kell hosszasan szöszmötölnünk vele. Az étcsoki öntet receptjét érdemes megjegyezni. Jól jön egy sor süti tetejére, de egy szomorú, esős napot is feldob kávéba csorgatva.

Hozzávalók :
Az alaphoz:

  • 25 dkg Detki Tere-Fere kakaós keksz finomra törve vagy darálva
  • 12 dkg puha vaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 dl tejszín habbá verve
  • 1 evőkanál habfixáló

Az öntethez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek torta formába. Oszlassuk el és az alját egy pohár segítségével, egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket tegyük hűtőbe.
A töltelékhez, a tejszín kivételével tegyünk minden hozzávalót egy tálba és botmixerrel dolgozzuk össze. A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá és forgassuk bele a túrós krémbe. Simítsuk a keksz alapra és tegyük a hűtőbe kidermedni 4-5 órára.

Tálalás előtt a csokit daraboljuk fel. A tejszínt egy kis lábosban forrósítsuk fel és öntsük a csokoládéra. Keverjük olvadásig majd öntsük tálalás előtt a tortára.

Scroll to top