fbpx

Mese kekszes csokitorta

A keksz és a csoki régóta szuper párost alkotnak, ha pedig tortába foglaljuk, a siker garantált! A Mese kekszek különlegessé teszik a klasszikus kedvencet, így minden sütemény-rajongónak szeretettel ajánljuk!

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 2 db M-es tojás
  • 140 g kristálycukor
  • 150 ml étolaj
  • 150 g natúr joghurt
  • 100 ml víz
  • 220 g búzaliszt
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 175 g tejcsokoládé
  • 200 g puha vaj
  • 35 g porcukor
  • 175 g mascarpone

A díszítéshez:

  • 1-1,5 csomag Detki Mese mézes linzer tejbevonóval

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és előkészítünk két darab 18 cm átmérőjű tortaformát. (Ha csak egy formánk van, akkor két részletben sütjük meg.) A tortaformákat kivajazzuk és kakaóporral szórjuk körbe.

2. A tojásokat egy nagy tálba ütjük, kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a vizet, ez után összekeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszert, majd a tojásos keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, és a masszát egyenlően elosztjuk a két tortaforma között.

3. 25-28 percig sütjük, tűpróbával teszteljük. Ha kész, a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A krémhez a tejcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni (de ne dermedjen vissza!). A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a csokit és a mascarponét, és simára keverjük.

5. A Mese kekszből félreteszünk 13-15 db-ot, a többit morzsásra törjük.

6. A teljesen kihűlt tortalapokat rácsra tesszük, és vízszintesen félbevágjuk. A krém kb. 1/3 részét félretesszük, a többivel pedig betöltjük a tortát úgy, hogy miután az egyes tortalapokat megkentük a krémmel, mindig szórunk rá a Mese keksz morzsájából is.

7. A félretett krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét is, a tetejére morzsát szórunk, oldalait pedig a Mese kekszekkel díszítjük.