
Mese kekszes csokitorta
A keksz és a csoki régóta szuper párost alkotnak, ha pedig tortába foglaljuk, a siker garantált! A Mese kekszek különlegessé teszik a klasszikus kedvencet, így minden sütemény-rajongónak szeretettel ajánljuk!
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 2 db M-es tojás
- 140 g kristálycukor
- 150 ml étolaj
- 150 g natúr joghurt
- 100 ml víz
- 220 g búzaliszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 175 g tejcsokoládé
- 200 g puha vaj
- 35 g porcukor
- 175 g mascarpone
A díszítéshez:
- 1-1,5 csomag Detki Mese mézes linzer tejbevonóval
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, és előkészítünk két darab 18 cm átmérőjű tortaformát. (Ha csak egy formánk van, akkor két részletben sütjük meg.) A tortaformákat kivajazzuk és kakaóporral szórjuk körbe.
2. A tojásokat egy nagy tálba ütjük, kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a vizet, ez után összekeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszert, majd a tojásos keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, és a masszát egyenlően elosztjuk a két tortaforma között.
3. 25-28 percig sütjük, tűpróbával teszteljük. Ha kész, a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A krémhez a tejcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni (de ne dermedjen vissza!). A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a csokit és a mascarponét, és simára keverjük.
5. A Mese kekszből félreteszünk 13-15 db-ot, a többit morzsásra törjük.
6. A teljesen kihűlt tortalapokat rácsra tesszük, és vízszintesen félbevágjuk. A krém kb. 1/3 részét félretesszük, a többivel pedig betöltjük a tortát úgy, hogy miután az egyes tortalapokat megkentük a krémmel, mindig szórunk rá a Mese keksz morzsájából is.
7. A félretett krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét is, a tetejére morzsát szórunk, oldalait pedig a Mese kekszekkel díszítjük.