fbpx

Tárczy Virág

Új, 0% hozzáadott cukortartalmú verzióval bővült a ZabÁlom termékcsalád

Ismerjétek meg a Detki Vitál termékcsalád legújabb tagját! Ha ropogós és igen magas rosttartalmú kekszre vágysz, ráadásul hozzáadott cukor nélkül, akkor ezt neked alkottuk meg!

A méltán népszerű Detki ZabÁlom termékcsalád egy újabb taggal bővült, így született meg a Detki ZabÁlom 0% hozzáadott cukortartalmú zabpelyhes kekszünk.

Mit érdemes tudni az új, hozzáadott cukor nélkül készült ZabÁlom kekszről?

A fejlesztés során az volt a cél, hogy egy ropogós, magas rosttartalmú, finom, mégis hozzáadott cukortól mentes kekszet alkossunk meg. A rosttartalma a hasonló termékekhez képest kiemelkedő, 13,5 g/100 g. Minek köszönheti ezt? A keksz csak teljes értékű gabonából készül (fehér liszt nincs benne), valamint további 8% élelmi rostot (cikóriát és inulint) tartalmaz dúsításként.

Ez egy valóban ropogós keksz, felbontás után még jó pár napig megőrzi a ropogósságát, ha a zacskót jól visszazárjuk. Kiválóan beilleszthető kisétkezésre, vagy akár főétkezések záró fogása is lehet.

1 db keksz súlya ~5 g, így 1 db keksz szénhidráttartalma ~2,7 g ch, átlagában nyugodtan lehet 2,5 g ch/1 db egységgel kalkulálni.

Mi a különbség az eddig ismert csökkentett cukortartalmú Detki ZabÁlom kekszek és az új, 0% hozzáadott cukor nélküli ZabÁlom keksz között?

Maguk az ízesített (almás, erdei gyümölcsös, meggyes) ZabÁlom kekszek is nagy termékfejlesztésen estek át a 2023-as évben, melynek során kiérdemelhették a „csökkentett cukortartalmú” jelzőt! Ezt a jelzőt nem osztogatják ám minden élelmiszernek, szigorú szabályozás vonatkozik rá, hogy mikor lehet ezt alkalmazni: ezt a jelzést csak akkor használhatják az élelmiszergyártók, ha legalább 30%-kal csökkentették a cukortartalmat a piacon található hasonló termékekhez képest!

Ezenkívül emeltük a termék zabpehelytartalmát is, amely szintén hozzájárult ahhoz, hogy egy élelmi rostban gazdag terméket kaptunk.

A Detki ZabÁlom csökkentett cukortartalmú kekszekről részletesebben itt olvashatsz: https://www.detkikeksz.hu/vitalblog/megujult-a-zabalom-keksz/

A Detki ZabÁlom 0% hozzáadott cukortartalmú keksz, ahogy a nevében is benne van, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, helyette a kellemesen édeskés ízvilágot édesítőszerrel, izomalt és maltit hozzáadásával hoztuk létre.

A kedvezőbb termékösszetétel elérése érdekében pedig a magas zabpehelytartalom mellett a fő összetevő a teljes kiőrlésű búzaliszt.

Kinek, mikor, melyik keksz lenne a legjobb?

Ha a hozzáadott cukrot kerülnöd kell, akkor neked a Detki ZabÁlom hozzáadott cukrot nem tartalmazó
(0% hozzáadott cukor) zabpelyhes keksze a jobb választás.

Ha nem kell feltétlen kerülnöd a hozzáadott cukrot, akkor mindkétféle ZabÁlom kekszet kóstolhatod és fogyaszthatod.

Gyermekek esetében – ha nincs szakmai javaslat arra vonatkozóan, hogy kerülnie kell a hozzáadott cukrot – a csökkentett cukortartalmú Detki ZabÁlom kekszeket javaslom elsősorban.

Mennyit?

Szénhidrát-anyagcserezavar esetén az adott étkezésre javasolt ch-tartalmat figyelembe véve kell a mennyiséget kiszámolni:

például: 6 db Detki Zab-Álom 0% hozzáadott cukortartalmú zabkeksz + 50 g alma = ~20 g ch.

Ha nem szükséges a ch-tartalmat szorosan követned, akkor alkalmanként 30–50 g kekszet javaslok.