fbpx

ÉLETMŰDÍJJAL ISMERTÉK EL A DETKI KEKSZ ÜGYVEZETŐJÉNEK PÁLYAFUTÁSÁT

A Trade magazin és a Lánchíd Klub 2008-ban közösen alapították a szakma Életműdíját, amelyet minden évben egy alkalommal, a legnagyobb szakmai konferenciájának, a Business Days-nek gálaestjén hirdetnek ki. Az év életműdíjasa csak olyan ikonikus FMCG-szakember lehet, aki 100%-os szavazati támogatás mellett veheti át a díjat. Ez az elismerés azokat illeti, akik életpályájukon a kereskedelem és az FMCG (gyorsan forgó fogyasztási cikkek piaca) területén olyan teljesítményt nyújtanak általában több évtizedes munkájukkal, amivel cégüket sikerre viszik, személyes példamutatásukkal inspiráló vezetők, akik iparágunkhoz, hazánk gazdasági életéhez sokat adtak hozzá.

2018-ban az FMCG-szakmát képviselő grémium Pavlova Olgának, a Detki Keksz ügyvezető igazgatójának ítélte oda a díjat.

– Nekem jutott az a mérhetetlen megtiszteltetés, hogy a Trade magazin és a Lánchíd Klub idei életművesét a színpadra szólíthatom – kezdte a felkonferálást Baja Sándor, a Lánchíd Klub tagja, a Randstad ügyvezető igazgatója. – A 2018-as díjazottunk egy nagyon érdekes személyiség. A cégét évtizedek óta, pontosan 27 éve, 1991 óta vezeti. Egy hagyományos terméket gyártó cégből modern, innovatív termékeket gyártó széles portfóliójú céget alakított ki, amely rendelkezik modern gyártóbázissal, marketinggel, kereskedelmi szervezettel. Egy magyar vállalat, amely sikerrel vette fel a kesztyűt a nagyvállalatokkal szemben, sőt néhány termékét róla másolták. Életpályája megmutatta: hogy igenis lehet sikert elérni Magyarországon. 10 ezer tonna áru, 4,5 milliárd forintos árbevétel tiszteletre méltó teljesítmény. Cégét számtalan díjjal, oklevéllel ismerték el, a Magyar Termék mozgalom alapembere. Jókedvű személyét sok éve ismerjük, itt a konferenciánknak is állandó vendége. Személyének érdekessége, hogy bár már sok évtizede él közöttünk, szülőhelye nem Magyarország. Éppen ennek kapcsán kaptam ezt a megtiszteltetést, hogy én méltatom, hiszen ismeretségünk hosszú évei alatt mi az ő anyanyelvén beszélgetünk, lévén egyetemi tanulmányaimat szülővárosában végeztem. Férjével 24 évesen telepedett le nálunk, és mára mi lettünk az otthona és hazája. Évtizedek óta elképzelhetetlen nélküle a magyar élelmiszeripar. Édesanya és nagymama, azt kívánom Neki, hogy sikerrel adja majd át stafétabotját a cég vezetésében a következő generációnak.

– Az Életműdíj mellett idén először egy különdíj is felajánlásra kerül. A különdíj nem más, mint az az üzleti életműdíj, amelyet korábban más neves személyek, köztük Demján Sándor, Eszenyi Enikő is magának tudhatott, és ez évben Pavlova Olga kapja – mondta a különdíjat alapító Rónai Gábor, a Royal Diamonds tulajdonosa.

Hovánszky László, a Lánchíd Klub elnöke, Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője, Pavlova Olga, a Detki Keksz ügyvezető igazgatója, dr. Köves András, a Lánchíd Klub felügyelőbizottságának elnöke, Rónai Gábor, a különdíj alapítója és Baja Sándor, a Lánchíd Klub tagja

Nézd meg a többi hírt is